SC Heerenveen noemt vertrek Dwight Lodeweges een tegenvaller maar gunt hem stap naar Ajax

Dwight Lodeweges.

Dwight Lodeweges. Foto: ANP

Het vertrek van Dwight Lodeweges naar Ajax, waar hij assistent-trainer wordt van John Heitinga, is bij SC Heerenveen met gemengde gevoelens ontvangen. Lodeweges was amper vier weken voetbalcommissaris bij SC Heerenveen, maar vertrekt per direct bij de club.

,,Het is heel mooi voor Dwight dat hij deze kans krijgt”, reageert Dennis Gijsman, voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) bij SC Heerenveen. ,,Dat is hem ook van harte gegund. Dwight is een prettig mens met veel voetbalkennis. We hebben de voorbije periode intensief met elkaar samengewerkt, want gevoelsmatig waren we al langer met elkaar onderweg dan onze officiële startdatum van 1 januari.”

Gijsman noemt het vertrek van Lodeweges echter ook een tegenvaller. ,,Het is voor ons en Heerenveen hartstikke jammer dat hij nu al vertrekt. Een tegenvaller ook. Zowel voor Dwight als voor ons kwam Ajax als een enorme verrassing. Hij is een voetbaldier in hart en nieren, en vertelde ons dat hij uiteindelijk het liefste op het veld wilde staan. Hij moet uiteraard zijn eigen keuzes maken. Maar dit gegeven moeten we wel meenemen richting de toekomst, als we een nieuwe voetbalman voor onze rvc gaan zoeken. We zijn blij dat Henny Groot Kormelink zijn rol tijdelijk wil invullen.”

Groot Kormelink was tot eind vorig jaar de voetbalcommissaris van SC Heerenveen.