SC Heerenveen mist sterkhouder Pawel Bochniewicz mogelijk in derby tegen SC Cambuur: 'Wordt een race tegen de klok'

Pawel Bochniewicz.

Pawel Bochniewicz. FOTO ANP

SC Heerenveen moet het in de Friese derby tegen SC Cambuur mogelijk stellen zonder Pawel Bochniewicz. De centrale verdediger kreeg vorige week tegen Excelsior een tik op zijn enkel. ,,Het wordt een race tegen de klok”, bevestigt trainer Kees van Wonderen.

Het wegvallen van Bochniewicz zou een aderlating zijn voor Heerenveen, want Bochniewicz speelt een ijzersterk seizoen. Joost van Aken is, mocht de Pool niet op tijd fit zijn, de logische vervanger in het centrum van de verdediging.

,,Je voelt dat de derby in deze omgeving erg leeft en dat dit een enorm belangrijke wedstrijd is voor onze supporters”, blikte Van Wonderen vooruit. ,,Vaak zie je dat er in dit soort duels dingen gebeuren waarop je je niet kunt voorbereiden. Maar dit zijn de mooiste wedstrijden om te voetballen. Je moet daar als speler van genieten, en alles wat je in je hebt eruit gooien op het veld.”

Van Wonderen heeft logischerwijs de voorbije wedstrijden van Cambuur geanalyseerd. ,,Ze hebben tegen Feyenoord (0-1 verlies, red.) voor het eerst in een 5-3-2-systeem gevoetbald. Kijk je naar de kille cijfers, dan ziet iedereen dat ze moeite hebben om te scoren. Toch hebben ze het Feyenoord in de Kuip heel moeilijk gemaakt. Cambuur is ook wel in staat om in de tweede seizoenshelft nog een klim op de ranglijst te maken.”