SC Heerenveen moet Pelle van Amersfoort voorlopig missen en kijkt uit naar bekerduel met NAC Breda

Pelle van Amersfoort.

Pelle van Amersfoort. Foto: ANP

SC Heerenveen moet het voorlopig stellen zonder Pelle van Amersfoort. ,,Hij doet de komende wedstrijden niet mee”, aldus Kees van Wonderen.

Van Amersfoort liep in de warming-up voor het duel met FC Utrecht een spierblessure op. ,,Pelle heeft het de eerste helft nog wel geprobeerd, maar we hebben hem in de rust gewisseld”, aldus Van Wonderen, die nog geen inschatting kan maken wanneer zijn aanvallende middenvelder weer beschikbaar is. Naast Van Amersfoort ontbreken de al langer geblesseerden Sven van Beek en Andries Noppert in Breda. Wat betreft Noppert verwacht Van Wonderen eveneens dat hij nog even moet toekijken. Thom Haye en Jeffrey Bruma zijn wel hersteld van de blessures die ze opliepen tegen Utrecht.

De trainer van Heerenveen kijkt uit naar het bekerduel met NAC Breda (dinsdagavond 21.00 uur), dat momenteel elfde staat in de eerste divisie. ,,NAC is een geweldige club met een enorm grote aanhang”, weet Van Wonderen, die tussen 1994 en 1996 bij NAC voetbalde. ,,Ze gaan er tegen ons ongetwijfeld vol opklappen, gesteund door hun supporters. Maar voor ons is dat ook een mooie ambiance om in te voetballen.” Bij winst op NAC verzekert Heerenveen zich van een plek in de kwartfinales van het bekertoernooi.