SC Heerenveen mist Ché Nunnely tegen PSV en wil na teleurstelling nu stunten

Ché Nunnely in actie tegen Excelsior.

Ché Nunnely in actie tegen Excelsior. Foto: ANP

SC Heerenveen staat zondag voor de zware taak om een goed resultaat te pakken op bezoek bij PSV (14.30 uur). Zeker is dat Ché Nunnely het uitduel moet laten schieten.

Nunnely begon vorig week tegen Excelsior (0-0) in de basis bij SC Heerenveen, maar raakte afgelopen week lichtgeblesseerd. Hij is, naast de langdurig geblesseerden Andries Noppert, Sven van Beek en Joost van Aken, tegen PSV de enige afwezige bij de ploeg van Kees van Wonderen. Syb van Ottele keert terug van een schorsing.

Van Wonderen begrijpt het negatieve sentiment rondom de club, nadat Heerenveen vorig weekeinde teleurstellend gelijkspeelde tegen Excelsior. ,,Ik was daar zelf ook even chagrijnig over”, zei de trainer.

Achtste plek

,,Ik ben zelf over veel dingen ook niet tevreden. Maar we staan achtste. We hebben, met nog twee duels te spelen, een puntje meer dan vorig seizoen. Ik snap het sentiment heel goed, maar ik kijk vooral naar wat ons nu gaat helpen bij de volgende wedstrijd. Dat is het enige wat ik kan doen: elke dag energie in de groep stoppen en proberen de ploeg de goede kant op te krijgen.”