SC Heerenveen met complete ploeg naar FC Utrecht, Llanez speelgerechtigd

Presentatie van aanwinst Ulysses Llanez bij SC Heerenveen. FOTO LC

Johnny Jansen heeft vrijdagavond een complete selectie voor het uitduel met FC Utrecht (20.00 uur). Ulysses Llanez heeft zijn werkvergunning binnen en is dus speelgerechtigd.

De vleugelaanvaller, die onlangs werd gehuurd van VfL Wolfsburg, neemt tegen Utrecht plaats op de bank. Jansen kiest ervoor om zijn basisopstelling van de laatste weken intact te houden.

Heerenveen heeft met 9 punten uit 3 wedstrijden een uitstekende start van het seizoen. ,,Elke wedstrijd stellen we met onze staf de vraag of – en zo ja – wat we moeten veranderen. Maar hebben we besloten om dat niet te doen tegen Utrecht”, aldus de trainer van Heerenveen. ,,We gaan daar naartoe om te winnen.”

Jansen beschikt in Utrecht over een volledig fitte selectie. Arjen van der Heide verliet donderdagochtend met linke klachten de training, maar zijn inzetbaarheid komt niet in gevaar.

Wat betreft de speelwijze gaat Jansen eveneens geen aanpassingen doen. ,,We willen het eerst verdedigend dichthouden en goed counteren”, zei Jansen. ,,Maar we willen de komende weken ook in balbezit beter worden. We zitten op dat gebied nog in de beginfase. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat onze voorbereiding nu pas echt in volle gang is, omdat we veel jongens pas laat erbij hebben gekregen.”

‘Georganiseerde chaos’

Utrecht pakte vier punten uit de eerste twee eredivisiewedstrijden. ,,Ze hebben een goede ploeg, met heel veel dynamiek en diepgang. Hun manier van voetballen is een soort georganiseerde chaos. Dat maakt het lastig om te verdedigen”, zei Jansen. Met een knipoog: ,,Utrecht wil graag naar de top 3. Nou, morgen spelen ze tegen een ploeg uit de top 3.”

Nieuws

menu