SC Heerenveen met basisdebutant Rami Hajal tegen Heracles

Rami Hajal maakt zondag tegen Heracles zijn basisdebuut bij SC Heerenveen. De 19-jarige middenvelder krijgt de voorkeur boven Oliver Batista Meier.

Heerenveen bleef de afgelopen vier wedstrijden ongeslagen, maar de ploeg van Johnny Jansen wil na gelijke spelen tegen RKC Waalwijk, ADO Den Haag, PSV en Vitesse nu ook weer eens een wedstrijd winnen.

,,We balen een beetje van die vier gelijke spelen”, keek Jansen vooruit. ,,Tegelijk sprokkelen we wel onze punten bij elkaar. Hopelijk kunnen we onszelf met een overwinning op Heracles een boost geven.”

Basisplaats Hajal

Jansen geeft Rami Hajal een basisplaats. De aanvallende middenvelder had vorige week een goede invalbeurt in de uitwedstrijd bij Vitesse (1-1). ,,Rami is een jonge jongen, die teleurgesteld was omdat hij een paar weken weinig heeft gespeeld”, aldus Jansen. ,,Maar hij heeft de laatste weken gestreden voor zijn plek. Bovenal is het gewoon een goede voetballer. Hij verdient het om nu te starten.”

De komst van Hajal in het elftal gaat ten koste van Oliver Batista Meier. ,,Oliver begreep het wel”, aldus Jansen. ,,Hij vond dat hij tegen Vitesse slecht had gevoetbald.”

Floranus twijfelgeval

Twijfelgeval is Sherel Floranus. De rechtsback kreeg afgelopen week een tik op zijn kuit. Mocht Floranus niet fit genoeg zijn voor het duel met Heracles, dan is Hamdi Akujobi zijn vervanger.

,,We hebben afgelopen week goed getraind”, zei Jansen. ,,We worden beter, dat merk ik echt. Ik weet ook dat de meetmomenten in het weekend zijn. We hebben zowel tegen PSV als Vitesse een waardeloze eerste helft en een heel aardige tweede helft gespeeld. Nu is het zaak om een hele wedstrijd goed te voetballen.”

Nieuws

Meest gelezen