Johnny Jansen over waarom hij zondag tegen PSV voor Sven van Beek en Nick Bakker in het centrum kiest: 'Focus, focus, focus'

Sven van Beek en Nick Bakker vormen het centrale verdedigingsduo van SC Heerenveen, dat zondagmiddag 16.45 uur een thuiswedstrijd speelt tegen PSV.

Johnny Jansen kon de voorbije weken zijn keuze uitstellen omdat Ibrahim Dresevic en Sven van Beek door respectievelijk een schorsing en een blessure ontbraken. Nu zijn drie centrale verdedigers weer fit zijn, valt de keuze dus op Van Beek en Bakker.

Focus

,,Ik vind echt dat Ibrahim moet leren om meer gefocust te zijn tijdens de wedstrijden”, motiveert Jansen zijn beslissing om de Kosovaar op de bank te zetten. ,,Hij is qua talent misschien wel de talentvolste van de drie. Ibrahim kan in balbezit geweldige dingen doen. Maar in het verdedigen en gefocust zijn houd je je hart weleens vast.”

Jansen houdt zijn basisopstelling nagenoeg intact tegen PSV, dat met Ajax gedeeld koploper is in de eredivisie. Anthony Musaba is geschorst voor de wedstrijd tegen PSV. Zijn logische vervanger is Benjamin Nygren.

Siem de Jong ontbreekt nog in de wedstrijdselectie. ,,Hij gaat vanaf volgende week weer volledig met de groep trainen.” Het herstel van Arjen van der Heide duurt vermoedelijk nog iets langer. De vleugelaanvaller heeft last van zijn knie. ,,Arjen moet stap voor stap weer bij de groep komen.”