SC Heerenveen lijdt opnieuw forse nederlaag in oefencampagne

FOTO ANP

SC Heerenveen moest ook in de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding een nederlaag slikken. Op bezoek bij FC Utrecht leed de ploeg van Johnny Jansen een kansloze nederlaag: 4-1.

Het duel vertoonde grote gelijkenissen met de afstraffing van een paar dagen eerder tegen De Graafschap, toen Heerenveen met een 5-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. Opnieuw maakte vooral de verdediging een dramatische indruk.

FC Utrecht, dat bovendien zonder veel sterkhouders speelde, hoefde zich in de eerste helft dan ook nauwelijks in te spannen voor een ruime voorsprong. Al na zeven minuten schoot Django Warmerdam de openingstreffer in de touwen, een kwartier later verdubbelde Simon Gustafson de score (2-0) en na ruim een halfuur was Adrian Dalmau met het hoofd trefzeker.

Een afstraffing dreigde voor SC Heerenveen, dat nagenoeg niets klaarspeelde in De Galgenwaard. Toch werd het voor rust plots 3-1. Rami Hajal, even daarvoor ingevallen voor de geblesseerd geraakte Ibrahim Dresevic, kopte uit een corner raak.

Na rust bleef Heerenveen iets eenvoudiger overeind, al kwam dat ook omdat Utrecht het wel leek te geloven. Dicht bij een goed resultaat kwam de ploeg van Jansen echter niet. Sterker: vlak voor tijd schoot Gyrano Kerk de 4-1 binnen. Het was niet meer dan andermaal een bevestiging dat Heerenveen nog mijlenver verwijderd is van de gewenste vorm en kwaliteit voor de competitie, die over drie weken begint.

Nieuws

menu