SC Heerenveen leent geld om salarissen te kunnen betalen

De verkoop van Arber Zeneli leverde geld op dat zeer welkom was voor SC Heerenveen. ANP

SC Heerenveen heeft geld geleend van een bank om er zeker van te zijn dat de salarissen van de spelers en overige personeelsleden kunnen worden betaald.

Dat zegt Cees Roozemond, gedelegeerd bestuurder van SC Heerenveen. ,,Eind 2018 bleek dat zich ergens aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar een probleem zou kunnen voordoen”, aldus Roozemond. Het probleem was ,,essentieel en acuut en is nu opgelost”.

Overbruggingskrediet

,,We hadden een overbruggingskrediet nodig. Anders hadden we de rekeningen misschien niet kunnen betalen. We hebben hier adequaat op ingespeeld. Ook door in januari goed te handelen op de transfermarkt. Er was geen paniek, maar het was wel een teken aan de wand.’’

De tijdelijke opvolger van algemeen directeur Luuc Eisenga – Roozemond sluit een lang verblijf niet uit – benadrukt dat er op lange termijn ,,absoluut geen liquiditeitszorgen” zijn. ,,Het geld bij een voetbalclub komt door transfers in etappes binnen. We moesten een gat van drie, vier maanden overbruggen.”

Voorzitter stichtingsbestuur

Roozemond was tot december voorzitter van het stichtingsbestuur van SC Heerenveen. In die hoedanigheid zegde hij het vertrouwen op in de toenmalige rvc, waarna ook Eisenga onder druk zijn vertrek aankondigde .

De financiële staat van de club was de belangrijkste reden voor de breuk. Het stichtingsbestuur had er weinig fiducie in dat commissarissen en directie adequate oplossingen zouden aandragen om geldproblemen in de toekomst te voorkomen.

Heerenveen noteerde over het vorige boekjaar een operationeel tekort van 5,8 miljoen euro. Door transfers boekte de club uiteindelijk een winst van 6,1 miljoen euro . Roozemond: ,,Maar zoveel geld voor spelers krijg je niet elk jaar binnen.”

Lees hier een uitgebreid interview met Cees Roozemond: 'We moeten niet in kampen denken'

Nieuws

Meest gelezen