SC Heerenveen krijgt tegen 'knokploeg' FC Twente de uitgelezen kans om meer intensiteit te tonen: 'Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn'

Intensiteit, dat was het sleutelwoord na de wedstrijd tegen Feyenoord en dat is ook wat trainer Johnny Jansen meer wil zien bij SC Heerenveen. Tegen ‘knokploeg’ FC Twente krijgt Heerenveen de uitgelezen kans die intensiteit te tonen.

„Het wordt gewoon weer een gevecht komende zondag. Alle wedstrijden zijn belangrijk natuurlijk, maar Twente is altijd leuk. Omdat de teams aan elkaar gewaagd zijn, van hetzelfde niveau, dat daagt gewoon uit. Dat zijn gewoon prachtige potten, man”, zegt een glunderende Jansen.

De afgelopen dagen bekeek hij samen met de spelers beelden van de wedstrijd tegen Feyenoord. Om te zien wat er bij SC Heerenveen goed en fout ging, maar zonder meer om ook ‘af te kijken’ hoe Feyenoord speelde of - nog specifieker - met welke intensiteit de Rotterdammers speelden. „Met name in de intensiteit waarop Feyenoord zijn dingen doet, dat vind ik wel heel leuk om te zien. In de top gaat het steeds meer over de intensiteit en daar moeten we stappen in maken.”

„Is dat reëel? Nou ja, in sommige gevallen denk je: daar kan nog een stapje bij, maar in andere gevallen is dit gewoon de max. Maar daar willen we wel naartoe met z’n allen. Ik vind dat wij tegen Feyenoord ook intensiteit getoond hebben, ik vind dat we daar weer beter in zijn geworden.”

Tegen het FC Twente van trainer Ron Jans kan zijn ploeg nog wel een flinke schep daarvan gebruiken. Twente is het team in vorm en won de afgelopen drie wedstrijden van AZ, Vitesse en FC Utrecht. „Twente heeft een plan, hoe ze willen voetballen”, vertelt Jansen. „Ze strijden met elkaar en dat is een enorme kwaliteit. Ze hebben de laatste wedstrijden gewonnen en dat is knap. Ze scoren in de laatste minuten, dat zegt wel iets over de mentaliteit van de ploeg.”

Nagenoeg fitte selectie

Jansen beschikt in ieder geval over een nagenoeg fitte selectie. Rami Kaib is na zijn kaakbreuk weer aangesloten en ook Rodney Kongolo liet zich vrijdag weer op het trainingsveld zien, al denkt Jansen niet dat die laatste zondag alweer kan spelen. „Die heeft echt een jasje uitgedaan”, stelt Jansen.

Met name Sven van Beek stak er de afgelopen wedstrijden bovenuit. Hij is sterk in de duels en straalt volgens Jansen „iets heel positiefs” uit. „Een rots in de branding, dat moet hij worden, maar hij is in ieder geval wel onderweg. Hij verkoopt zichzelf goed en ik ben echt blij dat hij erbij is. Hij heeft zin in elke training en maakt er gewoon één groot feest van en mensen gaan daarin mee.”

Nu verwacht de trainer dat de wedstrijd zelf „het publiek gaat vermaken”, maar ook voorafgaand aan de wedstrijd vindt er in het stadion een ‘feestje’ plaats, als de Riemer- en Foppe-tribunes worden onthuld. „Deze mensen verdienen dat gewoon. Zij zijn echt de grote mannen achter het succes dat SC Heerenveen heeft gehad. Ik vind het geweldig mooi dat dat geëerd wordt.”

Nog een lichtpuntje is dat de stadions weer vol mogen. „Ook nog voor een vol stadion dus”, zegt Jansen met een knipoog. Zo’n storm zal het namelijk - ondanks de onthulling van de tribunes - niet lopen: de club verwacht dat er tussen de 18.000 en 19.000 mensen in het stadion zullen zitten.

Verwachte opstelling: Erwin Mulder; Milan van Ewijk, Sven van Beek, Ibrahim Dresevic, Lucas Woudenberg; Nicolas Madsen, Joey Veerman, Tibor Halilovic; Anthony Musaba, Henk Veerman, Siem de Jong

Nieuws

Meest gelezen