SC Heerenveen krijgt plaquette van Ajax voor humanitaire hulp tijdens Hongerwinter: 'Ik heb mijn leven aan de mensen in Heerenveen te danken'

SC Heerenveen kreeg voorafgaand aan het competitieduel met Ajax een plaquette overhandigd. De Amsterdammers bedankten Heerenveen daarmee voor de opvang van 86 Amsterdamse voetballertjes tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Cees Roozemond, Edwin van der Sar, Rob Been, Gilles Veenstra en VV Heerenveen-voorzitter Bernier Hoekstra..

Cees Roozemond, Edwin van der Sar, Rob Been, Gilles Veenstra en VV Heerenveen-voorzitter Bernier Hoekstra.. FOTO FPH/MUSTAFA GUMUSSU

Ajax-directeur Edwin van der Sar overhandigde de plaquette aan Rob Been (91). Been, oud-speler van Ajax, was een van de 86 voetballertjes van de Amsterdamse clubs Ajax, Blauw-Wit, DWS en De Volewijckers die tijdens de Hongerwinter van 1944-1945 werd opgevangen door VV Heerenveen. ,,We willen hiermee onze dank uitspreken voor het onderbrengen van meer dan 80 van onze kinderen”, zei Van der Sar.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu