SC Heerenveen komt te laat op gang om achterstand tegen FC Twente weg te poetsen

Joey Veerman in duel met Luca Everink van FC Twente. FOTO ANP/COR LASKER

Geen enkel moment werd het publiek in het Abe Lenstra-stadion zondagmiddag getrakteerd op een echte wedstrijd. Vanaf minuut één was FC Twente de betere partij, SC Heerenveen kwam te laat op gang en kon een 0-3 achterstand niet meer repareren. Het bleef 2-3, na een spannende slotfase.

Al snel keek Heerenveen tegen een achterstand aan: Ricky van Wolfswinkel ging naar de grond in het strafschopgebied na een - zo bleek - arm in het gezicht van Ibrahim Dresevic. Na tussenkomst van de VAR legde arbiter Jeroen Manschot de bal op de stip. Van Wolfswinkel legde zelf aan en miste niet.

Twente zette aan en leek vervolgens ook de tweede goal te maken, maar voorafgaand aan het mooie schot van Ramiz Zerrouki stond een Twente-speler buitenspel. Later viel de 0-2 alsnog: uit een te korte terugspeelbal van Milan van Ewijk op Erwin Mulder profiteerde de jonge Daan Rots.

Heerenveen liet zich in de eerste helft vrijwel niet zien in het strafschopgebied van Twente, de enige die een poging waagde was Tibor Halilovic, maar zijn schot ontbeerde kracht. Het was sowieso een ongelukkige eerste helft voor Heerenveen: eerst viel Siem de Jong geblesseerd uit en ook doelman Erwin Mulder bleef na de eerste helft in de kleedkamer achter. Hij had een blessure opgelopen en kon dus niet verder.

Heerenveen recht de rug

In de tweede helft leek Twente op weg naar een simpele overwinning toen Sven van Beek de bal achter invaller Xavier Mous werkte. Die laatste stond op het verkeerde been en kon niet voorkomen dat de terugspeelbal het doel in rolde.

Wat eigenlijk niemand toen nog verwachtte, gebeurde toch: Heerenveen rechtte de rug en wist een goal te maken: Tibor Halilovic schoot van buiten de zestien en liet doelman Lars Unnerstall kansloos. Heerenveen begon beter te spelen, maar met nog maar twintig minuten te gaan begon de tijd wel te dringen.

Het publiek in het Abe Lenstra-stadion ging er nog achter staan en zo maakte Henk Veerman de aansluitingstreffer. Daarna zocht Heerenveen nog wel naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Zo eindigde wat een feestelijke middag had moeten worden vanwege de opening van de Riemer en Foppe-tribunes toch in mineur.

Lees hier het liveblog terug.

Nieuws

Meest gelezen