SC Heerenveen kijkt ook buiten de gemeentelijke grenzen voor nieuw sportcomplex

De echte derby staat voor 19 december op het programma, maar maandagmiddag oefenden de reserves van SC Heerenveen en SC Cambuur tegen elkaar. Op sportpark Skoatterwâld wonnen de Leeuwarders met 0-4.

SC Heerenveen wil geen gerenoveerd, maar een compleet nieuw trainingscomplex. De club kijkt wat betreft de locatie ook buiten de gemeentelijke grenzen.

Volgens algemeen directeur Cees Roozemond van SC Heerenveen is een nieuwe trainingsaccommodatie een vurige wens van de club. Het huidige sportpark Skoatterwâld, waar de eerste selectie traint en de jeugdelftallen de thuiswedstrijden spelen, is verouderd. Bovendien is het aantal velden beperkt.

Probleem is, zegt Roozemond, dat de gemeente Heerenveen misschien te klein is voor een nieuw sportcomplex. Naast het Abe Lenstra-stadion zijn onder meer het Epke Zonderland-turncentrum en Thialf in Heerenveen gevestigd. ,,Ook de gemeente loopt dus tegen zijn beperkingen aan. Dat is geen verwijt, maar een constatering”, zegt Roozemond. ,,Maar wij kunnen daar niet op wachten. Theoretisch gezien houden onze mogelijkheden niet op bij de gemeentelijke grenzen.” De A7 richting Drachten wordt genoemd als locatie voor het nieuw te bouwen complex. ,,Dat zou een toplocatie zijn.”

Zover is het echter nog lang niet. ,,Ik heb nog geen uitnodiging van Cees gehad om over een nieuw trainingscomplex te praten”, zegt sportwethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen. ,,Ik heb wel tegen Cees gezegd: kom eerst eens met een plan.”

VV Heerenveen is de derde partij die betrokken is bij de plannen. De amateurclub, die eveneens op Skoatterwâld traint en wedstrijden voetbalt, zet in op renovatie van het sportpark. ,,Ik fyn dat we tegearre mei de gemeente én SC Heerenveen in trochbraak forsearje moatte en ynsette op útbreiding en renovaasje fan het huidige kompleks”, zegt VV Heerenveen-voorzitter Henricjan Wind.

Lees ook LC+ | SC Heerenveen wil een compleet nieuw trainingscomplex: 'We moeten door'

Nieuws

menu