SC Heerenveen kan tonnen tegemoetzien door toptransfer Jeremiah St. Juste

Jeremiah St. Juste. FOTO AFP

Goed nieuws voor SC Heerenveen: de transfer van de zelfopgeleide verdediger Jeremiah St. Juste naar Sporting Portugal levert de club ruim 3 ton op.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano verkast St. Juste (25) voor een bedrag van ongeveer 9,5 miljoen euro naar Sporting Portugal. Hij speelde de voorbije jaren bij de Duitse club FSV Mainz.

De overgang van St. Juste betekent bijzonder goed nieuws voor Heerenveen. St. Juste doorliep namelijk de opleiding van de club. Hij speelde vanaf zijn twaalfde tot zijn twintigste voor Heerenveen, dat zodoende recht heeft op een solidariteitsbijdrage: een percentage van de transfersom. Heerenveen kan door deze transfer ongeveer 330 duizend euro tegemoetzien.

St. Juste leverde de club eerder al miljoenen op. Heerenveen verkocht de verdediger in 2017 voor ongeveer 4,5 miljoen aan Feyenoord. Toen hij vervolgens vanuit Rotterdam de overstap maakte naar Mainz incasseerde Heerenveen, door een combinatie van een doorverkooppercentage én de solidariteitsbijdrage, zo’n 2 miljoen euro.

Nieuws

menu