SC Heerenveen jaagt op eerste thuiszege sinds 2015 op FC Groningen

Sherel Floranus (links) in duel met Feyenoord-aanvaller Luis Sinisterra, tijdens de competitiewedstrijd vorige maand (3-0). FOTO PIETER STAM DE JONGE

SC Heerenveen wil zondag een einde maken aan de reeks van vijf thuisduels zonder zege op FC Groningen.

De laatste keer dat Heerenveen in het Abe Lenstra-stadion de noordelijke derby winnend afsloot was in februari 2015. Toen won de ploeg met 3-1 dankzij treffers van Simon Thern, Joost van Aken en Henk Veerman. De voorbije drie edities eindigden in een 1-1 gelijkspel.

,,We waren allemaal vol van onze bekerwedstrijd tegen Feyenoord (4-3 winst, red.). Met een overwinning op Groningen kunnen we een prachtige week neerzetten”, blikte trainer Johnny Jansen vooruit. ,,Het kriebelt bij mij altijd wel, als we tegen die club voetballen. Helaas ontbreekt door corona de extra lading die je normaal bij een derby hebt. Maar ik merk wel aan mijn spelers dat ze er enorm naar uitkijken. Deze wedstrijd móét door ons worden gewonnen.”

Floranus voor Van Hecke

Jan Paul van Hecke ontbreekt door een schorsing, nadat de verdediger vorige week tegen AZ zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte. Sherel Floranus is zijn vervanger. Verder beschikt Jansen over een fitte selectie. ,,We staan er fysiek goed voor”, zei Jansen. ,,Natuurlijk hebben sommige spelers hun pijntjes na de wedstrijden. Maar we hebben een heel drukke fase achter de rug, die we uiteindelijk goed zijn doorgekomen.”

Groningen-trainer Danny Buijs ontbreekt mogelijk op de bank. Hij was de voorbije dagen in contact geweest met iemand die momenteel in afwachting is van een coronatest. Buijs stond daarom vrijdag ook niet op het trainingsveld. Zeker is wel dat basiskrachten Ahmed El Messaoudi en Azor Matusiwa de derby vanwege blessures moeten missen.

Nieuws

menu