SC Heerenveen is verheugd met toptransfer Joey Veerman en trots op middenvelder: 'Joey heeft deze stap echt verdiend'

Joey Veerman in het shirt van SC Heerenveen. FOTO ANP

Op het Abe Lenstra-stadion wordt de champagne ontkurkt, nu de transfer van Joey Veerman naar PSV is afgerond.

SC Heerenveen en PSV bereikten maandagavond laat zoals deze krant meldde al overeenstemming over de transfersom, maar voor definitief groen licht moest nog een laatste contractuele detail worden weggenomen. Dat is inmiddels gebeurd.

,,We zijn heel blij met deze transfer”, aldus Ferry de Haan. ,,Ik denk dat dit voor elke betrokken partij geldt.” De technisch manager van Heerenveen wil geen bedragen noemen, maar zegt tevreden te zijn met de transfersom. Volgens meerdere bronnen ligt het bedrag rond de 6 miljoen euro, dat door doorverkooppercentages nog verder kan oplopen.

Opvolger Veerman

De Haan: ,,Heerenveen bewijst zich opnieuw als een springplank voor de Nederlandse top. Dat moeten we de komende jaren continueren. Voor Joey is deze stap uiteraard ook heel mooi. Hij heeft de transfer echt zelf verdiend.”

Zeker is dat Heerenveen met de Veerman-miljoenen opeens meer opties heeft op de winterse transfermarkt, die nog tot het einde van deze maand is geopend. Wat betreft de opvolger voor Veerman houdt De Haan meerdere scenario’s open. ,,We hebben meer goede middenvelders in onze selectie. Deze jongens mogen het nu laten zien. Maar uiteraard blijven we ook kijken naar spelers die onze selectie kunnen versterken.”

Nieuws

menu