SC Heerenveen hoopt op Timo Letschert als nieuwe verdediger

Timo Letschert in het shirt van HSV. ANP

SC Heerenveen wil zich versterken met Timo Letschert. De 27-jarige centrale verdediger is transfervrij, nadat vorig seizoen zijn contract bij Hamburger SV niet werd verlengd.

Bij SC Heerenveen moet Letschert één van de leiders van het elftal worden. Trainer Johnny Jansen heeft momenteel een piepjong elftal tot zijn beschikking. Letschert moet, naast zijn voetballende kwaliteiten, zorgen voor de broodnodige ervaring.

Letschert is geen onbekende voor Heerenveen. Hij speelde twee seizoenen in de jeugdopleiding, maar brak nooit door in het eerste elftal. Letschert vertrok vervolgens naar FC Groningen en speelde later voor Roda JC, Sassuolo, FC Utrecht en HSV.

Bij de Duitse club kwam Letschert afgelopen seizoen tot 24 wedstrijden in de Tweede Bundesliga. HSV liep echter promotie naar de Bundesliga mis. Letschert was sindsdien clubloos.

Heerenveen is, mocht Letschert binnenkort aan de selectie worden toegevoegd, overigens nog lang niet klaar op de transfermarkt. De club zoekt verder nog naar een tweede doelman, een aanvallende middenvelder en een spits.

Nieuws

menu