SC Heerenveen hoopt Patrick Berg in de winterstop te contracteren

Patrick Berg (links) vorig jaar tijdens het duel met AC Milan voor de Europa League. FOTO MATTEO BAZZI

SC Heerenveen hoopt nog altijd dat Patrick Berg kan worden gecontracteerd. Het zou dan moeten gaan om een transfer in de winterstop.

De Noorse club Bodø/Glimt speelt de komende maanden in de Conference League en wil daarin per se over Berg beschikken. De 23-jarige middenvelder heeft nog een contract tot de winter van 2022 bij de club.

De komst van Berg leek aanvankelijk niet meer dan een fel gekoesterde wens van Heerenveen. Zeker nadat Bodø/Glimt zich onlangs kwalificeerde voor de groepsfase van de Conference League. Bodø/Glimt krijgt immers een startpremie van 3 miljoen euro, waarmee de noodzaak om te verkopen minder groot is.

 

Toch heeft Heerenveen goede hoop Berg over een paar maanden te verwelkomen. De aanvoerder van Bodø/Glimt ziet volgens Noorse bronnen een overstap naar het Abe Lenstra-stadion wel zitten. Heerenveen heeft nog altijd een goede naam in Noorwegen en talentvolle voetballers uit het land zien de eredivisie als een springplank naar de Europese topcompetities. Berg heeft echter een uitstekende relatie met zijn eigen club en wil absoluut geen transfer forceren. Vandaar dat is besloten om in de winterstop nogmaals de mogelijkheden te onderzoeken.

Nieuws

menu