SC Heerenveen heeft selectie nagenoeg compleet voor thuisduel met FC Emmen

SC Heerenveen werkte vrijdagochtend met een nagenoeg complete spelersgroep toe naar de thuiswedstrijd tegen FC Emmen, zaterdagavond om 21.00 uur in het Abe Lenstra-stadion.

Arjen van der Heide was de enige voetballer die ontbrak. De vleugelaanvaller heeft last van enkelklachten. Het is nog onduidelijk hoe lang Van der Heide is uitgeschakeld.

Verder kan Johnny Jansen zaterdagavond beschikken over een fitte spelersgroep. Zo stond deze week onder anderen Stanislav Shopov op het veld. De Bulgaarse middenvelder kwam vlak voor het sluiten van de transferperiode over van Botev Plovdiv, vloog een week later naar Nederland en moest vervolgens tien dagen in quarantaine. Shopov trainde in die periode wel individueel.

Tegenstander Emmen heeft meer fysieke klachten. Bij de Drentse club, die de laatste drie competitiewedstrijden gelijkspeelde, ontbreken Anco Jansen, Marko Kolar en Ricardo van Rhijn. Laatstgenoemde speelde vorig seizoen nog bij Heerenveen.

Vier verdedigers

Heerenveen voetbalde vorig weekend tegen Ajax (5-1 nederlaag) met een vijf defensieve krachten, maar vermoedelijk kiest Jansen tegen FC Emmen weer voor een formatie met vier verdedigers. Dit gaat dan ten koste van Ibrahim Dresevic.

Voorin heeft Jansen ruwweg twee opties om de afwezigheid van Van der Heide op te vangen: Ulysses Llanez of Benjamin Nygren. In dat laatste geval wordt Mitchell van Bergen waarschijnlijk als linksbuiten geposteerd.

Vermoedelijke opstelling: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, J. Veerman, Batista Meier; Nygren, H. Veerman, Van Bergen.