SC Heerenveen heeft medisch groen licht voor Jeffrey Bruma

Jeffrey Bruma.

Jeffrey Bruma. Foto: ANP

SC Heerenveen moest er iets langer op wachten, maar de club heeft inmiddels medisch groen licht gekregen wat betreft Jeffrey Bruma. De 31-jarige verdediger tekent tot het einde van dit seizoen, zonder een optie op een langer verblijf.

Bruma komt transfervrij over van Kasimpasa, waar hij zijn contract vorige week liet ontbinden. Heerenveen hoeft zodoende geen transfersom te betalen. De centrale verdediger stond eerder bij onder meer Chelsea, Leicester City, Wolfsburg, PSV en Schalke 04 onder contract.

Heerenveen hoopte aanvankelijk dat de deal met Bruma voor het weekeinde al rond zou zijn, zodat hij al bij de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse kon zitten. Dat lukte niet, omdat bij de medische keuring bleek dat er aanvullend onderzoek nodig was. Na een tweede medische check kregen Bruma en Heerenveen wel groen licht. Hij staat dinsdag al met de selectie van Kees van Wonderen op het trainingsveld.

Sahraoui en Karlsbakk

De komst van Bruma betekent dat Heerenveen een vervanger heeft voor Sven van Beek. De aanvoerder staat zoals bekend lange tijd buitenspel met een zware blessure aan zijn achillespees.

Verder hoopt Heerenveen nog op de komst van het Noorse tweetal Osama Sahraoui, een 21-jarige vleugelaanvaller, en de 19-jarige spits Daniel Karlsbakk.