SC Heerenveen heeft geld voor versterkingen in de winterstop en hoopt op langer verblijf Floranus

Floranus is uitgelaten na zijn treffer tegen VVV. Foto: "ANP SPORT / Roy Lazet"

SC Heerenveen heeft, mocht dat straks nodig zijn, een potje om de selectie in de winterstop op peil te brengen. Tot die tijd moet nog een tweede keeper worden aangetrokken en hoopt de club op contractverlenging van Sherel Floranus.

Heerenveen boerde de afgelopen maanden goed op de transfermarkt. Grootste kaskraker was Chidera Ejuke, die voor 12,5 miljoen aan CSKA Moskou werd verkocht. Maar ook de transfer van Hicham Faik (7 ton) leverde geld op, net als de doorverkooppercentages bij de verkopen van Sam Lammers (1 miljoen) en Sven Botman (8 ton).

Ten slotte kreeg Heerenveen een forse opleidingsvergoeding (zo’n 1,8 miljoen euro) dankzij de transfer van Hakim Ziyech, die deze zomer voor 45 miljoen euro door Ajax aan Chelsea werd verkocht.

De transferinkomsten werden onder meer gebruikt om de operationele tekorten te dekken – en om het eigen vermogen te spekken. Technisch manager Gerry Hamstra kon mede daardoor een beperkt deel herinvesteren in zijn selectie. Heerenveen heeft echter nog een potje beschikbaar om in de winterstop zaken te doen op de transfermarkt.

Een kleine slag om de arm is daarbij op zijn plaats: het salarishuis van Heerenveen staat namelijk wel onder druk. Dat kan een probleem worden bij directe versterkingen. Deze spelers zitten vaak hoog in de salarisschaal.

Doelman en Floranus

Prioriteit voor Heerenveen is nu het vinden van een tweede doelman. De club voert gesprekken met een keeper die elders nog een contract heeft. Wanneer die verbintenis wordt ontbonden, kan Heerenveen toeslaan.

Verder voert Heerenveen gesprekken met Sherel Floranus over een langer verblijf. De rechtsback heeft een aflopend contract in het Abe Lenstra-stadion. Floranus kende twee jaar geleden een uiterst moeizaam seizoen bij Heerenveen, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een betrouwbare kracht in de laatste linie.

Nieuws

menu