SC Heerenveen heeft extra spits eindelijk te pakken: Sydney van Hooijdonk op weg naar Abe Lenstra-stadion

Sydney van Hooijdonk (links) viert een treffer voor NAC Breda. FOTO ANP

SC Heerenveen heeft, als de laatste formaliteiten zijn afgerond, de vurig gewenste extra spits te pakken. Sydney van Hooijdonk voetbalt de rest van dit seizoen in het Abe Lenstra-stadion.

De 21-jarige spits wordt gehuurd van Bologna. Heerenveen hoopte afgelopen zomer al op de komst van Van Hooijdonk, die toen transfervrij bij NAC Breda vertrok. Hij koos toen echter voor een avontuur in de Serie A.

Bij Bologna kwam Van Hooijdonk in de eerste competitiehelft slechts tot 34 speelminuten, verdeeld over vier invalbeurten. Vorig seizoen was hij bij eerste divisionist NAC Breda vijftien keer trefzeker. Van Hooijdonk moet Heerenveen in het restant van dit seizoen aan de broodnodige doelpunten helpen.

Gezien zijn geringe aantal speelminuten de voorbije maanden, duurt het vermoedelijk nog even voordat Van Hooijdonk volledig wedstrijdfit is. Wanneer dat het geval is, haalt Heerenveen tijdelijk een jonge spits in huis die zich wil bewijzen in de eredivisie, een neus heeft voor de goal en die veel arbeid in de wedstrijden stopt.

Nieuws

menu