SC Heerenveen heeft aanval rond met komst Benjamin Nygren

FOTO VI IMAGES

SC Heerenveen gaat zich versterken met Benjamin Nygren. De Zweedse aanvaller (19) komt over van KRC Genk.

Nygren geldt in Zweden als een groot talent. Hij maakte een jaar geleden van IFK Göteborg een transfer naar de Belgische topclub Genk, maar kwam afgelopen seizoen amper aan spelen toe.

Vandaar dat zowel Genk als Nygren openstond voor een verhuurperiode. Heerenveen slaat in de slotdagen van de transferperiode, de transfermarkt is nog tot dinsdagavond laat geopend, toe en huurt de jeugdinternational voor twee seizoenen. Bovendien heeft Heerenveen een optie tot koop bedongen.

Multifunctionele aanvaller

Met de komst van Nygren heeft Heerenveen de aanval voor dit seizoen rond. De club was op zoek naar een multifunctionele aanvaller, nadat spits Runar Espejord onlangs werd verhuurd aan zijn oude club Tromsø. Bovendien was de spoeling op de vleugels dun. Die zijn met Arjen van der Heide en Ulysses Llanez (links) en Mitchell van Bergen en nu dus Nygren (rechts) weer dubbel bezet. Naast rechtsbuiten kan Nygren ook in de spits spelen. Daar geldt hij als back-up van Henk Veerman.

Extra doelman

Technisch manager Gerry Hamstra is nog niet klaar op de transfermarkt. Hij wil sowieso nog een tweede doelman aan de selectie toevoegen. Momenteel zit Jaimy Kroesen op de bank. De 17-jarige doelman wordt gezien als een talent, maar nog niet als een betrouwbare stand-in voor Erwin Mulder. Bovendien mist Kroesen, omdat hij nu met de eerste selectie mee moet, vrijwel alle wedstrijden met de beloften waarin hij ervaring op kan doen.

Ten slotte hoopt Heerenveen nog altijd op een extra middenvelder. Jurgen Ekkelenkamp werd lange tijd gezien als een ideale versterking, maar de club schakelde vorige week al naar alternatieven. Ekkelenkamp mag van Ajax namelijk niet vertrekken.

Nieuws

menu