SC Heerenveen heeft Andries Noppert terug: doelman start tegen Go Ahead Eagles

Andries Noppert.

Andries Noppert. Foto: ANP

Goed nieuws voor SC Heerenveen in aanloop naar de laatste wedstrijd van de eredivisie: Andries Noppert is hersteld van zijn liesblessure en staat meteen onder de lat tegen Go Ahead Eagles.

Noppert ontbrak sinds begin februari met een liesblessure. Hij nam aanvankelijk een paar weken rust, maar dat sorteerde niet in het gewenste effect. De Jouster werd daarop geopereerd. Noppert sprak uit dat hij hoopte aan het einde van het seizoen, mogelijk in de play-offs, nog zijn minuten te kunnen maken. Bij Heerenveen ging men daar evenwel niet vanuit.

Het herstel is echter sneller verlopen dan verwacht. Noppert stond sinds vorige week weer op het trainingsveld en voelt zich klaar om te starten tegen de Eagles. ,,Hij heeft de groepstrainingen hervat. En dat gaat goed. Hij voelt zich goed en is volledig pijnvrij. Dus dan is er bij ons ook geen twijfel meer. Noppert gaat dan ook starten”, aldus trainer Kees van Wonderen.

Meerwaarde

,,Andries is voor ons van behoorlijke meerwaarde”, vervolgde Van Wonderen. Of de rentree van Noppert niet te snel komt? ,,Voor een keeper is het anders dan voor een speler. Als Andries zelf had aangegeven dat een rentree te vroeg kwam, dan was ik daar uiteraard in meegegaan. Ik wil niemand dwingen om te voetballen. Maar Andries was zo uitgesproken dat we het allemaal zien zitten dat hij onder de lat staat.”

Bij Heerenveen zijn Jeffrey Bruma en Pawel Bochniewicz twijfelgevallen voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Beide verdedigers hebben spierklachten. Ché Nunnely is wel weer inzetbaar.