SC Heerenveen grijpt in en neemt afscheid van assistent-trainers en keeperstrainer

Jeffrey Talan (links) en Hennie Spijkerman. FOTO ANP

Het teleurstellende seizoen van SC Heerenveen blijft niet zonder gevolgen. De assistent-trainers Jeffrey Talan en Hennie Spijkerman maken, net als keeperstrainer Raymond Vissers, geen deel meer uit van de eerste selectie.

Jeffrey Talan blijft wel aan de club verbonden. De oud-speler werkte eerder als jeugdtrainer en hoofd opleidingen bij Heerenveen. Met Talan, die een doorlopend contract heeft, wordt gekeken welke rol hij voor de club kan vervullen.

Anders ligt de situatie voor Spijkerman. Het aflopende contract van de ervaren assistent-trainer wordt niet verlengd. Spijkerman maakte twee jaar geleden de overstap van FC Groningen naar het Abe Lenstra-stadion. Eerder was de Zwollenaar onder meer jarenlang de rechterhand van Frank de Boer bij Ajax.

Pijnlijk besluit

Voor Talan en Spijkerman is het besluit pijnlijk. Het voorbije seizoen heeft de clubleiding echter duidelijk gemaakt dat er iets moest veranderen in de technische staf, die gezamenlijk zorgde voor te weinig energie op het veld en onvoldoende verbinding had met de spelersgroep. Heerenveen wil op korte termijn in ieder geval één nieuwe assistent-trainer presenteren.

De club wil ook niet verder met Raymond Vissers. De Brabander kwam in het kielzog van Jurgen Streppel in 2016 naar het Abe Lenstra-stadion. Vissers heeft nog een contract tot medio 2022. Heerenveen moet die verbintenis dus doorbetalen of afkopen en zoekt ondertussen naar een nieuwe keeperstrainer.

Overigens zijn dit besluiten van de clubleiding – en niet van Ferry de Haan. De nieuwe technisch manager had op dinsdag 1 juni zijn eerste officiële werkdag bij Heerenveen.

Veel wijzigingen

De ontwikkelingen zorgen ervoor dat Johnny Jansen met nagenoeg een compleet nieuwe technische staf begint aan de voorbereiding, die 28 juni start in Langezwaag. Teammanager Piet van Dijk kondigde vorige week zijn afscheid aan, terwijl performance manager Sam Feringa vermoedelijk naar de Deense club FC Nordsjaelland vertrekt.

Nieuws

Meest gelezen