SC Heerenveen gehavend richting thuisduel met FC Twente

Kees van Wonderen en Antoine Colassin. FOTO ANP

De interlandbreak komt voor SC Heerenveen op een goed moment. Kees van Wonderen mist zondag hoogstwaarschijnlijk vier spelers in het thuisduel met FC Twente (14.30 uur).

Naast de geschorste Tibor Halilovic ontbreken zeer waarschijnlijk Mats Köhlert, Thom Haye en Alex Timossi. Het drietal heeft uiteenlopende klachten. Köhlert was er afgelopen week in de uitwedstrijd tegen Ajax (5-0) ook niet bij.

,,We hebben dus een wat dunnere bezetting dan normaal”, blikte Van Wonderen vooruit. De trainer van Heerenveen gaat echter niet zijn systeem veranderen. Zijn ploeg speelt tegen Twente dus ‘gewoon’ in een 5-3-2-opstelling. ,,Ik heb eerder gezegd dat we ongetwijfeld tegen een paar dingen gaan aanlopen, of zwaar weer gaan krijgen. Dan moet je niet van de hak op de tak springen, maar de weg blijven volgen die we hebben ingezet.”

Met diverse spelers die kampen met pijntjes, komt de interlandbreak voor Heerenveen op een goed moment, erkende Van Wonderen. Eerst wacht echter een thuiswedstrijd tegen Twente. De Tukkers staan vijfde en volgens Van Wonderen eindigt Twente normaal gesproken niet lager. ,,Ze hebben een uitstekend elftal”, vindt Van Wonderen. ,,Dat hadden ze vorig seizoen ook al, maar die ploeg hebben ze intact gehouden en waar mogelijk versterkt. Twente schakelde onlangs bijna Fiorentina uit en won van PSV. Dat zegt genoeg. Het wordt voor ons gewoon een heel zware wedstrijd.”

Nieuws

menu