SC Heerenveen geeft nu miljoenen uit: club heeft Daniel Karlsbakk binnen en rekent ook op Osame Sahraoui

Daniel Karlsbakk in actie voor Viking FK.

Daniel Karlsbakk in actie voor Viking FK. Foto: Sportpictures

De eerste Noor is binnen, de tweede volgt waarschijnlijk spoedig. Daniel Karlsbakk is de nieuwe spits van SC Heerenveen, dat op de slotdag van de transferwindow ook rekent op de komst van Osame Sahraoui.

Karlsbakk komt over van Viking FK. Hij staat in Noorwegen te boek als een groot talent en krijgt bij SC Heerenveen de tijd om zich te ontwikkelen. Karlsbakk moet er vanaf deze zomer echt staan, in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Verder melden Noorse bronnen dat de club ook rekent op de komst van Osame Sahraoui. De 21-jarige vleugelaanvaller moet overkomen van Valerenga. Met de Noorse club is nog wel een verschil tussen vraag en aanbod en Heerenveen is niet voornemens om dat te overbruggen.

Heerenveen gaat voor beide spelers een forse transfersom betalen, waarmee een deel van de miljoenen die Amin Sarr opleverde meteen wordt uitgegeven. Karlsbakk en Sahraoui kosten gezamenlijk zo’n 4 miljoen euro – een bedrag dat door bonussen nog verder kan oplopen.

Update: Heerenveen en Valerenga hebben inmiddels een akkoord bereikt over de transfer van Sahraoui. Hij stond dinsdagochtend voor het laatst bij zijn Noorse club op het trainingsveld en meldt zich snel in Heerenveen voor de medische keuring en contractondertekening.