SC Heerenveen gaat na bekeruitschakeling voor play-offs

Henk Veerman in actie tijdens de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1). ANP

SC Heerenveen richt zich na de bekeruitschakeling tegen Ajax (0-3) vol op de play-offs. De ploeg van Johnny Jansen moet daarvoor eigenlijk winnen van ADO Den Haag.

Heerenveen speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen ADO (20.00 uur), dat al negen wedstrijden op een competitiezege wacht. ,,We waren tegen Ajax gewoon niet goed genoeg. Zo realistisch moet je zijn”, zei Jansen. ,,Nu moeten we er alles aan doen om die play-offs te halen. We gaan ongetwijfeld nog wel een keer verliezen, maar moeten gewoon zoveel mogelijk punten pakken.”

Normaal gesproken is de achtste plek voldoende voor play-offs, waarmee Europees voetbal kan worden behaald. Die plek wordt momenteel bezet door FC Utrecht. Heerenveen heeft vier punten minder dan de Domstedelingen.

ADO stabieler

Jansen zag dat zijn spelers in fysiek opzicht goed uit de bekerwedstrijd tegen Ajax zijn gekomen. Erwin Mulder (heupklachten) sloeg vrijdag uit voorzorg een deel van de training over, maar is er tegen ADO gewoon bij. ,,De jongens zijn allemaal fit”, zei Jansen, die nog wel de uitslagen van de coronatests moet afwachten.

,,ADO heeft in de winterstop veel ervaring gehaald”, vervolgde de trainer van Heerenveen. ,,Dat zie je ook terug in de resultaten. ADO wint weliswaar niet veel, maar verliest ook weinig. Ze voetballen bedachtzamer, zijn stabieler geworden. Bovendien hebben ze met jongens als El Khayati en Kishna een paar goede spelers.”

Nieuws

menu