SC Heerenveen gaat in gesprek met Timo Zaal over contract, Joost van Aken nog in de wachtkamer

Joost van Aken in duel met Feyenoord-spits Danilo. FOTO ANP

SC Heerenveen gaat voor de winterstop in gesprek met Timo Zaal over zijn aflopende verbintenis. Insteek van het eerste onderhoud is kijken wat zijn perspectief op speeltijd is, zegt technisch manager Ferry de Haan.

De uit Leeuwarden afkomstige Zaal is lid van de eerste selectie, al maakte hij dit seizoen nog geen speelminuten. ,,Timo is een jongen uit onze academie. We willen hem bij onze club houden, maar dan moet er voldoende perspectief zijn. Dat moet van weerskanten goed voelen. We gaan binnenkort met hem zitten om over de goede- en verbeterpunten te praten”, aldus De Haan.

Joost van Aken zit voorlopig nog in de wachtkamer. De verdediger is teruggekeerd na lang blessureleed en speelde vooralsnog alle wedstrijden. ,,We hebben hem een eenjarig contract gegeven en wilden eerst kijken hoe Joost van zijn blessure zou terugkeren. Hij doet het prima en past ook goed bij de club. Ik vind het echter nog te vroeg om het over het openbreken van zijn contract te hebben.”

De contractstatus van Pawel Bochniewicz is sinds vorige maand onveranderd. De Haan wil binnenkort met de Poolse mandekker om tafel, waarbij gekeken wordt of een langer verblijf financieel haalbaar is.

Nieuws

menu