SC Heerenveen en Sportstad praten verder over toekomst: 'Soms dwingt een situatie je tot het uiterste'

SC Heerenveen en verhuurder Sportstad Heerenveen hebben de grootste breuken gelijmd. ,,We moeten met elkaar verder”, aldus Sportstad-directeur Rinse Bleeker.

Sportstad Heerenveen met links het Abe Lenstra-stadion.

Sportstad Heerenveen met links het Abe Lenstra-stadion. FOTO ANP

De voetbalclub en verhuurder hadden een groot geschil over de achterstallige huur van 1 miljoen euro, die Heerenveen nog aan Sportstad moest terugbetalen. ,,Dat willen wij niet”, zei algemeen directeur Cees Roozemond maandag in deze krant.

Na een gesprek tussen SC Heerenveen, Sportstad en een afvaardiging van de gemeente Heerenveen – burgemeester Tjeerd van der Zwan en sportwethouder Jelle Zoetendal – is de ergste kou uit de lucht. Roozemond wilde na afloop van het onderhoud overigens niet reageren, maar vanuit de club was de formele reactie dat beide partijen water bij de wijn hebben gedaan.

Minder geld

Logischerwijs is dat een rekbaar begrip. Zowel SC Heerenveen als Sportstad wilde niet zeggen of de club daadwerkelijk minder geld aan haar verhuurder moet betalen. Naar verluidt heeft de club een gunstige betalingsregeling getroffen, al doen SC Heerenveen en Sportstad ook daarover geen uitspraken.

,,Feit is dat er goede afspraken zijn gemaakt”, aldus Sportstad-directeur Rinse Bleeker. ,,Dat impliceert dat beide partijen hiermee kunnen leven. Logisch gevolg van die afspraken is dat iedereen vindt dat deze vanaf nu ook nagekomen moeten worden.”

Tot het uiterste

SC Heerenveen kwam met Sportstad overeen dat de club tijdens het voorbije coronaseizoen een ton per maand minder huur moest betalen, gedurende een periode van tien maanden. Roozemond stuurde vervolgens aan op een afstel van betaling, waarmee Sportstad niet akkoord ging. Dat leidde tot een hoogoplopend conflict, compleet met tussenkomst van advocaten en een ingebrekestelling die onlangs vanuit Sportstad werd gestuurd.

Bleeker: ,,Soms dwingt een situatie je tot het uiterste. Ik ben nu vooral blij dat we weer naar de toekomst kunnen kijken. Dat geldt zowel voor de korte termijn (de achterstallige huur, red.) als de langere termijn. De club wil minder huur betalen. Dat wil iedereen, maar dat moet ook mogelijk zijn. We willen niet dat een lagere huur leidt tot beperkingen bij Sportstad. Het lijkt erop dat we dat nu met elkaar kunnen realiseren.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen