SC Heerenveen dreigt parel van de opleiding kwijt te raken aan PSV

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO HOLLANDSE HOOGTE

SC Heerenveen dreigt een van de grootste talenten van de opleiding kwijt te raken. PSV is zeer geïnteresseerd in de pas 16-jarige Tygo Land.

Land geldt als een van de parels van de opleiding van SC Heerenveen. Hij begon op zijn vierde in de voetbalschool van Heerenveen, doorliep eenvoudig alle jeugdelftallen en tekende vorig jaar zijn eerste profcontract. Land was daarmee de jongste speler uit de clubgeschiedenis die een contract kreeg.

De jeugdinternational, afkomstig uit Peize, staat momenteel in de belangstelling van PSV. De club uit Eindhoven moet wel fors gaan betalen voor de middenvelder. Land heeft namelijk nog een contract tot medio 2024 in het Abe Lenstra-stadion. Tegelijk staat het transferbedrag in schril contrast met de miljoenen die Heerenveen eerder incasseerde voor zelfopgeleide spelers als Kik Pierie en Michel Vlap, die vanuit de opleiding doorgroeiden tot dragende spelers voor het eerste elftal.

,,We zijn met elkaar in gesprek en hopen dat Tygo bij ons blijft”, reageert technisch manager Ferry de Haan. ,,Tygo is een talent. Het is dan ook niet gek dat hij in de belangstelling staat van andere clubs. Wij hebben ook gehoord dat hij zeer open staat voor een stap naar Eindhoven. Maar wij willen dat hij op een dag debuteert voor ons eerste elftal. Lukt dat niet, dan moet daar een meer dan reële vergoeding tegenover staan. Al zal deze, gezien zijn leeftijd, niet in de miljoenen lopen.”

Nieuws

menu