SC Heerenveen-directeur Roozemond: 'We hebben de stabiliteit gevonden'

Assistent-trainer Jeffrey Talan en salesmanager Martin Koopman onthullen het logo van het 100-jarig jubileum van SC Heerenveen.

Assistent-trainer Jeffrey Talan en salesmanager Martin Koopman onthullen het logo van het 100-jarig jubileum van SC Heerenveen. Foto: FPh/Mustafa Gumussu

,,We moeten stoppen met terugkijken”, zei algemeen directeur Cees Roozemond van SC Heerenveen woensdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club.

,,Maar we moeten ons wel realiseren dat we van een omzet van 21 miljoen euro in het seizoen 2013-2014 zijn gedaald naar ruim 14 miljoen euro nu”, voegde hij toe. ,,Dat is een negatieve spiraal die we niet zomaar omkeren. Ik durf echter te zeggen dat we de stabiliteit gevonden hebben.” Ofwel: de omzet daalt volgens Roozemond niet verder.

Volgens Roozemond is het aantal leden van de OSSH (de zakenclub, red.) in drie maanden tijd met zo’n 10 procent gestegen, van 410 naar 450. Een hoofdsponsor is nog steeds niet vastgelegd. ,,Toch hebben we het vertrouwen dat het moment naderbij komt. Ik noem geen datum. Dat heb ik eerder wel gedaan en dat was niet zo handig.”

Roozemond wees nog maar eens op de hoge huisvestings- en onderhoudskosten van Heerenveen. Die bedragen 3,2 miljoen euro per jaar en moeten wat hem betreft omlaag. ,,Het is een post die ongelooflijk veel pijn doet.” Heerenveen moet elk jaar spelers verkopen om het operationele tekort (vorig jaar 6,1 miljoen) te kunnen dekken.

Logo

Salesmanager Martin Koopman onthulde woensdag samen met assistent-trainer Jeffrey Talan het logo van het 100-jarig jubileum van de club. Op 28 mei begint het jubileumjaar officieel met een zogeheten business-benefietdiner op het veld van het Abe Lenstra-stadion.

Er staan meer activiteiten op de rol, waaronder een legends-duel met oud-Heerenveenspelers op 12 september. Op die dag worden ook twee wedstrijden met honderd kinderen tegen elf selectiespelers (mannen- en vrouwenteam) gespeeld.

Ajax

De club heeft bij de KNVB het verzoek ingediend om op 27 november thuis in de competitie tegen Ajax te mogen voetballen. Die dag is het precies 100 jaar geleden dat Abe Lenstra geboren werd.

Technisch manager Gerry Hamstra vertelde dat er voor Andreas Skovgaard sluimerende belangstelling is uit Zweden en Polen en voor Emil Frederiksen uit Denemarken. Beide spelers mogen vertrekken. Verdediger Daniel Høegh, wiens contract afloopt in de zomer, mag deze transfermaand (tot en met vrijdag) juist niet weg, aldus Hamstra.