SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond: 'Enorme streep door de rekening'

De hoofdtribune van het Abe Lenstra-stadion. FOTO ANP/JEROEN PUTMANS

Verrast was SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond niet over de maatregelen van de overheid, die maandag in de loop van de dag al naar buiten kwamen. Het maakt de impact er echter niet minder om.

,,Dit is een heel slechte ontwikkeling voor de hele bedrijfstak, maar helaas is het wel de realiteit”, aldus algemeen directeur Cees Roozemond. ,,Clubs hebben het in het algemeen niet breed. Voor ons geldt dat in het bijzonder. Dit scenario kan eigenlijk niemand erbij hebben.”

Heerenveen had de komende drie weken sowieso niet in het Abe Lenstra-stadion gevoetbald. Vrijdag wacht een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, vervolgens gaat de ploeg van Johnny Jansen op bezoek bij Ajax en daarna ligt de eredivisie een weekend stil vanwege interlandvoetbal. ,,We hebben net twee thuiswedstrijden gehad. Maar wie zegt dat er na drie weken wél weer met publiek kan worden gespeeld? Je kunt er simpelweg geen uitspraken over doen.”

Begroting

,,De eerste wedstrijd tegen Willem II hebben we heel voorzichtig aangepakt”, vervolgt Roozemond. ,,Daarom konden wij onze toeschouwerscapaciteit opschalen tegen VVV-Venlo. Beide duels zijn heel goed verlopen, met supporters die zich aan de regels hielden. Dan is dit, ook voor hen, een enorme streep door de rekening.”

Lees ook | Gemengde gevoelens bij Cambuur-directeur Ard de Graaf: ‘We hebben er alles aan gedaan’

Een voordeel, vervolgt Roozemond, is dat Heerenveen het gros van inkomsten al binnen heeft. Zo mochten alleen seizoenkaarthouders plaatsnemen op de tribunes van het Abe Lenstra-stadion. ,,Dat klopt, alleen rekenden we erop dat we aan het einde van het seizoen, halverwege maart, richting een voller stadion konden. Daar hebben we ook op begroot. Ik weet niet wat we de komende periode kunnen verwachten. Maar dat deze nieuwe maatregelen niet helpen, is voor iedereen duidelijk.”

Meer thuiswerken

,,Het is absoluut niet goed voor het voetbal”, vervolgt Roozemond. ,,Maar de coronacijfers liegen er niet om. Het virus grijpt om zich heen. Kennelijk vindt de overheid de dreiging zo groot, dat niet regionaal maar landelijk is ingegrepen. Daar zullen ze hun redenen voor hebben. Wat ik daarvan vind doet er verder niet toe. Je moet er simpelweg mee zien te dealen.”

Roozemond gaat dinsdagochtend met overige directieleden om tafel om de coronaprotocollen op de werkvloer te herijken. ,,Het stadion wordt op een andere manier opengesteld dan we de laatste weken gewend waren. We gaan ongetwijfeld meer thuiswerken. Voor ons is het belangrijk dat we de selectie en het technische kader eromheen (trainers en specialisten, red.) virusvrij houden.”

Nieuws

menu