SC Heerenveen brengt aantal Zweedse voetballers op zes: Simon Olsson onderweg naar Abe Lenstra-stadion

Simon Olsson in duel met Guus Til tijdens het Conference League-duel tussen Elfsborg en Feyenoord vorig seizoen. FOTO ANP

SC Heerenveen haalt opnieuw een versterking uit Zweden. De 24-jarige Simon Olsson komt deze week, als de laatste formaliteiten zijn gladgestreken, per direct over van IF Elfsborg.

Olsson kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten. Hij was de voorbije jaren een van de sterkhouders van IF Elfsborg, de club waar eerder Rami Kaib vandaan werd gehaald. Met de komst van Olsson heeft trainer Kees van Wonderen de zo gewenste kwaliteitsimpuls op het middenveld binnen. Vooralsnog zijn alleen Anas Tahiri, Thom Haye en Tibor Halilovic bewezen eredivisievoetballers.

Heerenveen moet wel behoorlijk in de buidel tasten voor de meervoudig Zweedse jeugdinternational. Olsson had nog een contract tot medio 2025 bij Elfsborg en kost volgens bronnen in Zweden ruim 1 miljoen euro. De middenvelder zal zich spoedig in Heerenveen melden waar hij een meerjarig contract gaat tekenen.

Nieuws

menu