SC Heerenveen blijft puntloos in zware reeks: 'Ik ben blij met de manier waarop we voetballen, maar je koopt er niets voor'

Koploper Ajax werd vrij goed partij geboden en ook tegen FC Utrecht, de nummer 3 van de eredivisie, voetbalde SC Heerenveen zeker niet slecht. Beide keren bleef de ploeg echter puntloos achter.

Daarmee blijft Heerenveen vooralsnog puntloos in de zware reeks, die zaterdag wordt vervolgt met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Tussendoor wacht een uitduel voor de beker met AFC Amsterdam. Heerenveen gaat woensdag op bezoek bij de amateurclub, die tweede staat in de tweede divisie.

,,Ik vind dat wij heel goed hebben gevoetbald”, zei Johnny Jansen over het duel met Utrecht. ,,Maar goed, ik was ook blij met de manier waarop we tegen Ajax speelden. Je koopt er alleen niets voor.”

Heerenveen combineerde bij vlagen aardig in de Galgenwaard. Veel kansen creëerde de ploeg echter niet, terwijl Heerenveen defensief kwetsbaar was – vooral aan de linkerkant. ,,We leden een paar keer slordig balverlies. Dan roep je het over jezelf af”, zei Siem de Jong.

Had De Jong een basisplaats verwacht? ,,Ik zag het de voorbije week wel een beetje aankomen. Henk Veerman en ik stonden wisselend in de basis tijdens de partijspelen”, aldus De Jong. ,,Ik denk dat het de eerste helft best goed ging. Na rust kwam ik iets minder makkelijk in balbezit. Toen voelde ik ook aan mijn benen dat ik een paar weken niet had gespeeld. Maar uiteindelijk ben ik deze wedstrijd redelijk doorgekomen.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen