SC Heerenveen blijft ook in oefenduel zonder tegentreffer en heeft aan één doelpunt genoeg tegen PEC Zwolle

Het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen. FOTO ANP

SC Heerenveen was donderdagmiddag in een oefenwedstrijd te sterk voor PEC Zwolle. Sydney van Hooijdonk zorgde voor de enige treffer: 1-0.

Heerenveen incasseerde de voorbije drie competitiewedstrijden geen tegendoelpunten. Die lijn werd doorgetrokken in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle, al had de hekkensluiter van de eredivisie na rust wel een overwicht.

Bij zowel Heerenveen als PEC Zwolle ontbraken de internationals. Voor Heerenveen gold dat Rami Al Hajj en Amin Sarr op pad waren met Jong Zweden, terwijl Ibrahim Dresevic (Kosovo), Milan van Ewijk (Jong Oranje) en Nicolas Madsen (Jong Denemarken) eveneens interlandverplichtingen hadden. Zodoende speelde Heerenveen met een combinatie van basisspelers en reserves. Xavier Mous stond onder de lat en verder mochten onder anderen Hamdi Akujobi, Syb van Ottele en Anthony Musaba vanaf de aftrap starten.

Heerenveen kwam voor rust op voorsprong via Sydney van Hooijdonk. De ploeg werd gecoacht door Roeland ten Berge, die normaal gesproken de trainer is bij de vrouwen van Heerenveen. Voor Ten Berge was het coachen van deze wedstrijd een opdracht voor zijn trainersdiploma.

Na de interlandperiode hervat Heerenveen de competitie met een uitwedstrijd tegen Sparta. Dit duel wordt op zondag 3 april gespeeld.

Nieuws

menu