SC Heerenveen baalt en berust na nederlaag: 'AZ was heer en meester'

Lucas Woudenberg van Heerenveen en Dani de Wit van AZ. FOTO ANP/OLAF KRAAK

Johnny Jansen en de spelers van SC Heerenveen erkenden dat er weinig af te dingen viel op de nederlaag tegen AZ (0-3). Toch wezen zij ook op de twee grote kansen voor rust.

,,Het wordt dan natuurlijk een beetje een wat-als-verhaal”, zei Lucas Woudenberg. ,,Maar wij kregen zowel vlak voor de 0-1 als voor hun tweede doelpunt een grote kans. Tegen zo’n goede ploeg als AZ creëer je niet zoveel mogelijkheden. En áls je ze dan krijgt, moet je ervoor zorgen dat je ze benut. Dat soort details zijn in veel wedstrijden zo belangrijk.”

Woudenberg sprak over de kansen van Benjamin Nygren (over) en Batista Meier, die te lang treuzelde waardoor de defensie van AZ kon ingrijpen. Het waren de spaarzame momenten dat Heerenveen over de middenlijn van de Alkmaarders kwam. Beide keren was de ploeg van Johnny Jansen wel meteen levensgevaarlijk.

,,Wij maakten 'm echter niet en daardoor liepen we achter de feiten aan”, aldus Henk Veerman. ,,Maar goed, als je heel zwart-wit kijkt, verliezen we voorlopig alleen van Ajax en AZ. Dat is nog steeds geen schande.”

Lees ook | SC Heerenveen loopt record mis tegen superieur AZ

AZ dominant

Staat tegenover dat AZ eigenlijk het hele duel domineerde in het Abe Lenstra-stadion. ,,We kregen geen druk op die ploeg”, aldus Woudenberg. ,,Vervolgens valt in de tweede helft meteen de 0-3. Dan wordt het natuurlijk een lastig verhaal. Als je eerlijk bent, was AZ gewoon heer en meester tegen ons.”

Volgens Johnny Jansen kon zijn ploeg simpelweg niet meer dan tegenhouden. ,,AZ voetbalt in een hoog tempo”, aldus de trainer van Heerenveen. ,,Willen wij daarin meedoen, dan moeten wij bepaalde situaties op het veld sneller herkennen. Helaas slaagden we daar niet in. Ik hoopte dat we verder zouden zijn. Maar eerlijk is eerlijk: AZ was ook wel heel erg goed.”

Nieuws

menu