SC Heerenveen aast op Zweedse linksback Rami Kaib

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO LC/JAN LIGTHART

SC Heerenveen wil zich versterken met de Zweedse linksback Rami Kaib. De 23-jarige verdediger staat momenteel onder contract bij Elfsborg.

Met Kaib wil Heerenveen vanaf de tweede seizoenshelft beter beslagen ten ijs komen op de linksbackpositie. Die plek is zowel kwalitatief als kwantitatief onderbezet.

Zo heeft Lucas Woudenberg momenteel geen concurrent. Jan Ras kreeg de afgelopen maanden weliswaar een spoedcursus van middenvelder naar back. Maar nog los van hoe dat uitpakt, heeft het exponent van de jeugdopleiding een zware knieblessure achter de rug. Hij moet dus eerst volledig wedstrijdfit worden.

Kaib is een voetballer die er normaal gesproken meteen staat. De offensieve vleugelverdediger speelde dit seizoen zestien competitieduels voor Elfsborg. Heerenveen zal zijn contract bij de Zweedse club wel moeten afkopen: Kaib heeft nog een contract tot het einde van dit kalenderjaar.

Kaib wordt na Siem de Jong, Ariel Harush, Tibor Halilovic en Syb van Ottele de vijfde winterse transferversterking voor Heerenveen.

Nieuws

menu