Gretig en aanvalslustig SC Cambuur is op schot in doelpuntrijk oefenduel met Almere City

Foto: ANP

SC Cambuur won donderdagmiddag een ingelaste oefenwedstrijd tegen Almere City. De Leeuwarders waren met 5-2 te sterk in een duel dat bestond uit vier keer dertig minuten.

Omdat er door interlands geen competitiewedstrijd op de rol staat dit weekeinde, besloot Cambuur een doordeweeks vriendschappelijk duel te gaan spelen. Dat gebeurde op het veld van amateurclub Leeuwarder Zwaluwen. In Almere City, de nummer 11 van de eerste divisie, werd een tegenstander gevonden.

Cambuur, zelf zeventiende in de eredivisie, liet duidelijk zien wat het niveauverschil is tussen beide clubs. De Leeuwarders speelden bij vlagen prima en oogden gretig en aanvalslustig. Dat had effect, want de tot nu toe in de competitie moeilijk scorende ploeg vond maar liefst vijfmaal het net.

Geen spanning

Een eigen doelpunt bij de gasten betekende 1-0 voor Cambuur. Kort daarna werd het 2-0 door uitblinker Silvester van der Water, waarna Tom Boere er vanaf de penaltystip 3-0 van maakte. Marco Tol scoorde koppend 4-0, daarna maakte Balk de laatste Leeuwarder treffer: 5-0. Almere kwam nog wel tweemaal tot scoren, maar spannend werd het nimmer: 5-2.

De eerstvolgende wedstrijd van Cambuur is op zaterdag 1 oktober. De ploeg neemt het in eigen stadion dan op tegen PSV.

Nieuws

menu