SC Cambuur loopt tegen muur Go Ahead aan en verliest in eigen huis

Issa Kallon werd vorige week voortijdig gewisseld.

Issa Kallon werd vorige week voortijdig gewisseld. Foto: Henk Jan Dijks

Voor het eerst in negen maanden verloor Cambuur een competitiewedstrijd in eigen stadion. Go Ahead Eagles ontregelde de Cambuur-machine vrijdagavond uiterst effectief en won met 0-2.

Cambuur-trainer Henk de Jong verwachtte een lastige wedstrijd met weinig ruimte. Hij kreeg gelijk. Go Ahead Eagles hield de gelederen vrijdagavond in het Cambuur-stadion gesloten en scoorde zelf uit de spaarzame aanvallen twee keer. Voor het eerst sinds 10 januari verloor Cambuur zodoende weer een competitiewedstrijd in eigen stadion. Toen was Volendam te sterk.

Het was niet zo dat Cambuur-doelman Sonny Stevens het overdreven druk had. Maar in de zevende minuut werd hij geconfronteerd met een overmacht toen bij een vrije trap vier man voor zijn neus opdoken. Cambuurs verdediging stond te slapen, waarna centrale verdediger Jeroen Veldmate eenvoudig de 0-1 kon binnen tikken.

Cambuur zocht vervolgens naar ruimtes, maar vond die zelden. Issa Kallon (hoog over) en Robin Maulun (net naast) kregen de kans na een lage voorzet vanaf rechts, maar scoren deed Cambuur niet.

De klus werd vlak na de pauze nog een stuk lastiger. De tweede helft was amper begonnen of Bradly van Hoeven schoot de 0-2 achter Stevens.

Wat Cambuur daarna ook probeerde, altijd zat er wel een voetje van een tegenstander in de weg. Ook de aanvallende wissels brachten geen soelaas. Cambuur was wel voortdurend in balbezit, maar grote kansen bleven uit en scoren deden de Leeuwarders ook na de pauze niet.