SC Cambuur loopt averij op in Oss

FOTO HENK JAN DIJKS

SC Cambuur liep zaterdagmiddag op bezoek bij TOP Oss opnieuw schade op. De voor dit weekeinde nog puntloze hekkensluiter hield de bezoekers op 2-2. Het punt was allerminst gestolen.

Henk de Jong keek het 35 minuten aan. Het zinde hem allerminst wat de elf mannen voor hem in het veld lieten zien. TOP Oss, de puntloze hekkensluiter, stond op een 1-0 voorsprong en kreeg kansen om die voorsprong uit te breiden. Achterin klopte het niet bij Cambuur.

De Jong greep nog voor de pauze in. Er stonden 37 minuten op de klok toen Ragnar Oratmangoen en Erik Schouten hun shirt mochten aantrekken en Sven Nieuwpoort en Doke Schmidt mochten douchen. Tien minuten later zochten de Leeuwarders met een 1-2 voorsprong de kleedkamer op.

Het was de grote vraag hoe TOP Oss zou gaan spelen tegen Cambuur. Henk de Jong wist het in aanloop naar de wedstrijd echt niet. Waarschijnlijk zou de thuisclub de verdedigende stellingen betrekken, zoals Go Ahead Eagles een week eerder succesvol deed.

Maar de Ossenaren deden het anders en trokken met drie aanvallers ten strijde. Het leverde al na 7 minuten de 1-0 voorsprong op. Na een vlotte aanval over links mocht Olivier Rommens vanaf de strafschopstip vogelvrij inschieten.

Kansen op gelijkmaker

Cambuur kreeg daarna wel kansen op de gelijkmaker. Na een klein kwartier had Issa Kallon even naast zich moeten kijken toen hij richting doelman Bo Geens snelde. Daar liep Robert Mühren. De spits riep nog, maar Kallon had alleen oog voor het doel en schoot op de benen van Geens. Vijf minuten later trof Robin Maulun de paal.

Daarna was het TOP Oss dat een paar keer gevaarlijk opdook voor doelman Sonny Stevens. Nadat Jari Koorman in de 37ste minuut vrij mocht schieten, maar de bal simpel in handen schoot van Stevens, greep De Jong in met zijn dubbele wissel.

Die miste zijn uitwerking niet. Vijf minuten later tikte Oratmangoen de gelijkmaker binnen na een Hoekschop en weer drie minuten later schoot Mühren vanaf de strafschopstip raak nadat Kallon was gevloerd.

Topvorm ontbrak

De voorsprong werkte allerminst als een bevrijding. TOP Oss rook dat de topvorm ontbrak bij de bezoekers en bleef ook na de pauze fris voetballend zoeken naar doelpunten.

Het leverde na een klein uur spelen de verdiende gelijkmaker op. Jarni Koorman nam een lange bal prachtig aan en verschalkte daarmee Jarchinio Antonia en bleef oog in oog met Stevens uiterst koel, 2-2.

Cambuur probeerde het daarna wel, maar het lukte simpelweg niet. De beste kans was een kwartier voor tijd voor de thuisclub, maar Sonny Stevens wierp zich voor de inzet van Trevor David, die voor zijn neus opdook.

In de slotfase was het nog een keer Stevens die redde op een inzet van dichtbij. Cambuur ontsnapte en hield zo uiteindelijk nog een punt over aan de reis naar Oss.

Nieuws

menu