SC Cambuur is na een trainingsdag overtuigd en legt spits Bjørn Johnsen vast

Bjørn Johnsen traint de komende tijd mee bij Cambuur.

Bjørn Johnsen traint de komende tijd mee bij Cambuur. Foto: Dijks Media

SC Cambuur wilde eerst even bekijken of spits Bjørn Johnsen wel wat voor de Leeuwarders was, maar is na een dag op de club al overtuigd geraakt van de Amerikaanse Noor.

De 31-jarige Johnsen liet dinsdag weten al akkoord te zijn over de voorwaarden met de club, maar hij moest zich eerst nog goed laten zien. Binnen een dag was Cambuur overtuigd en werd de deal beklonken. Maandag doorliep Johnsen al medische tests en die leken al positief.

Johnsen heeft een contract voor de rest van het seizoen getekend in Leeuwarden. Hij was transfervrij, nadat zijn dienstverband bij het Canadese Montréal CF afliep.

Over de komst van Johnsen zegt technisch manager Foeke Booy: „Bjørn heeft laten zien, ondanks een gering aantal speelminuten in de afgelopen tijd, topfit te zijn. Hiermee hebben we na het vertrek van Tom Boere de spitspositie weer ingevuld.”

Met deze versterking heeft Cambuur de selectie voor de tweede seizoenshelft in principe rond, mocht er in de laatste uren niets geks meer gebeuren. Van David Sambissa is bekend dat hij nog mag vertrekken. Jhondly van der Meer mag nog verhuurd worden en Young Boys, de club van huurling Felix Mambimbi, zoekt nog naar een oplossing om de jongeling toch te kunnen laten spelen in de eigen competitie.