SC Cambuur-doelman Robbin Ruiter schuldbewust na nederlaag tegen Excelsior: 'Een wanvertoning, we waren het helemaal kwijt'

Robbin Ruiter baalt na de verloren wedstrijd tegen Excelsior. Door een fout van hem kwam Excelsior op 1-0.

Robbin Ruiter baalt na de verloren wedstrijd tegen Excelsior. Door een fout van hem kwam Excelsior op 1-0. Foto: ANP/Roy Lazet

SC Cambuur deed zondag de doelpunten cadeau aan Excelsior op Woudestein. Doelman Robbin Ruiter maakte de eerste fout en wierp Excelsior een doelpunt en daarmee vertrouwen in de schoot.

Met een verbeten gezicht verschijnt Robbin Ruiter na de 4-1 nederlaag bij Excelsior voor de camera’s. Hij beseft dat hij ervoor zorgde dat Excelsior in de wedstrijd kwam. „Ik leid die 1-0 in, dat mag absoluut niet gebeuren”, stelt de doelman. „Ik speel de bal in op Sai van Wermeskerken, maar mijn pass is gewoon niet goed genoeg. Vervolgens gaan er ook andere dingen niet goed natuurlijk, maar zo’n pass mag op dit niveau gewoon niet gebeuren.”

„Een wanvertoning, dat is het enige woord dat ik er voor heb”, vertelt Ruiter. „Ik weet niet wat er in de veertig minuten na dat eerste doelpunt gebeurt, maar we waren het echt helemaal kwijt.”

De 35-jarige doelman kreeg nog meer voor zijn kiezen. Een eigen doelpunt van Léon Bergsma. „Via de knie van Léon gaat die bal uiteindelijk door mijn benen het doel in. Ontzettend ongelukkig”, weet hij. Cambuur riep het volledig over zichzelf af, duels werden constant verloren. „Het zag er allemaal erg gelaten uit. Terwijl het vandaag moest gebeuren om aansluiting te vinden”, aldus Ruiter. „We hebben het onszelf nu heel moeilijk gemaakt.”

Hij kijkt na de nederlaag met name naar zichzelf en raadt zijn teamgenoten aan hetzelfde te doen. „Ik ben een ervaren jongen die rust moet brengen. Dat is eerst aardig gelukt, maar vandaag niet. We moeten nu echt naar onszelf kijken. Ik ga in ieder geval doodziek de bus in.”