SC Cambuur dicht bij nieuwe verbintenis verdediger Floris Smand uit Lemmer

Floris Smand kopt de bal weg voordat Xavi Simons er iets mee kan doen.

Floris Smand kopt de bal weg voordat Xavi Simons er iets mee kan doen. Foto: ANP/Maurice van Steen

SC Cambuur wil verdediger Floris Smand uit Lemmer langer aan zich binden. De verwachting is dat er binnenkort overeenstemming wordt bereikt over een contract tot medio 2026.

Smand voegde zich afgelopen zomer bij de eerste selectie van Cambuur en liet zich gelden. Onder trainer Sjors Ultee is hij sinds de winterstop een onbetwiste basisspeler. Mede door het vertrouwen van Ultee heeft Smand ervoor gekozen om bij Cambuur te verlengen.

Interesse van andere clubs in de 20-jarige Lemster was er ook, zo zou onder andere NEC hem op de korrel hebben gehad. Smand tekende in augustus 2022 zijn eerste profcontract, dat hem al tot juni 2024 (met een optie voor nog een seizoen) aan Cambuur verbond. Aan dat contract wordt met de verlenging dus nog een seizoen vastgeplakt. Club en speler probeerden er al langere tijd uit te komen wat betreft een verlenging, maar dat lijkt nu dus te slagen.

In het teleurstellend verlopen seizoen van SC Cambuur was Smand, met Daniël van Kaam en Navarone Foor, een van de weinige spelers die zich geregeld goed liet zien. Hij is de eerste speler uit de jeugdopleiding die een vaste basisplaats heeft weten af te dwingen.