SC Cambuur denkt aan Reza Ghoochannejhad en hoopt op langer verblijf Robert Mühren

Reza Ghoochannejhad in het seizoen 2010-2011, toen hij voetbalde bij SC Cambuur. FOTO ORANGE PICTURES

SC Cambuur kan promotie naar de eredivisie bijna niet meer ontgaan. Voor versterking van volgend seizoen wordt gedacht aan een oude bekende: Reza Ghoochannejhad.

De 33-jarige spits is aan het einde van het seizoen transfervrij. Ghoochannejhad heeft namelijk een aflopend contract bij PEC Zwolle, dat niet wordt verlengd. Cambuur ziet in de ervaren doelpuntenmaker een interessante optie voor volgend seizoen, als de club normaal gesproken weer in de eredivisie voetbalt.

KOKO Radio

,,Reza is natuurlijk een hartstikke goede spits”, zegt technisch manager Foeke Booy in KOKO Radio , de wekelijkse voetbalpodcast van de Leeuwarder Courant. ,,Hij is inmiddels op leeftijd, maar heeft nog wel een neusje voor de goal.”

Ghoochannejhad is afkomstig uit Leeuwarden en speelde in het seizoen 2010-2011 voor Cambuur. De voorbije jaren stond hij onder meer bij SC Heerenveen, Apoel Nicosia en Sydney FC onder contract. Booy: ,,Volgens mij heeft hij nog een appartementje in Leeuwarden.”

Eredivisie

Zeker is dat Cambuur ook met Robert Mühren de eredivisie in wil. De spits is in bijna twee seizoenen goed voor maar liefst 54 doelpunten. ,,Robert is een geweldige speler”, aldus Booy. ,,Een leiderstype ook. We hebben afgesproken om na het seizoen met elkaar te gaan zitten. Wij willen uiteraard met hem door.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur