Ruurd Dijkstra beleeft eindelijk weer een topweekeinde

Ruurd Dijkstra (vooraan) was twee dagen op rij de sterktste op de piste van Heerde. Foto Neeke Smit

Ruurd Dijkstra beleefde eindelijk weer eens een skeelerweekeinde om van te dromen. De routinier uit Nijeholtwolde sloeg in Heerde toe op twee afstanden.

Dat het Dijkstra steeds weer lukt te winnen, mag als opzienbarend worden gekenmerkt. De ambachtelijk meubelmaker vormt een eenmansploeg en is dus puur op zichzelf aangewezen als hij in de slag moet tegen machtsblokken als die van Jumbo-Visma en Konvi. Dit weekeinde bleek op de Gelderse piste geduld een effectief wapen. Zaterdag bijvoorbeeld reed hij twee ronden voor het einde weg bij de vermoeid ogende concurrentie.

,,Ik heb me er een beetje buiten gehouden’’, merkte Dijkstra op, na zijn overwinning op het onderdeel afvalkoers. ,,Ik zag iedereen stoeien en wilde daar geen energie aan verspillen.’’

Vrijdagavond was Dijkstra al de baas geweest in de punten-afvalkoers. Hij stond na de huldigingen even stil bij het feit dat hij als eenmansleger op de pistes opereert. ,,Dat is best moeilijk, maar ik heb het weer voor elkaar gekregen.’’

Dijkstra was niet de enige succesvolle Fries in Heerde. Goud was er ook voor Rémon Kwant (won alle sprintafstanden), Moniek Klijnstra (200 meter), Fleur Veen (afvalkoers) en Marijke Groenewoud (punten-afvalkoers). Met hun zeges zetten de inlineskaters een belangrijke stap richting het EK in Portugal, later deze zomer. Na komend weekeinde (opnieuw in Heerde) wordt de Nederlandse afvaardiging bekendgemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport