Runar Espejord op huurbasis terug naar Tromsø

Runar Espejord tegen ADO Den Haag tijdens een van zijn spaarzame optredens in dienst van SC Heerenveen.

Runar Espejord tegen ADO Den Haag tijdens een van zijn spaarzame optredens in dienst van SC Heerenveen. FOTO FPH/RIANA JONGEMA

SC Heerenveen neemt voorlopig afscheid van Runar Espejord. De 24-jarige spits keert op huurbasis terug naar zijn oude club Tromsø.

Espejord kwam afgelopen januari naar Heerenveen, maar zijn verblijf in het Abe Lenstra-stadion werd allerminst een succes. Hij arriveerde allesbehalve wedstrijdfit in Heerenveen, sukkelde vervolgens een tijd met blessures en speelde uiteindelijk slechts een handvol wedstrijden voor de ploeg van Johnny Jansen.

Dit seizoen moet Espejord genoegen nemen met een bijrol achter Henk Veerman. Vandaar dat Heerenveen wilde meewerken aan een verhuurperiode van drie maanden. Dan eindigt namelijk de Noorse competitie.

,,Voor Runar is het goed dat hij wedstrijden gaat spelen”, verklaart technisch manager Gerry Hamstra de tijdelijke overstap van de spits. ,,Het plan was om hem op te trainen en ervoor te zorgen dat hij in de zomer fit zou zijn. Corona heeft dat plan doorkruist. Bovendien is Henk Veerman in de tussentijd gekomen. Dan moet je jezelf afvragen wat het beste voor Runar is: hier blijven of elders minuten maken? Wij hebben voor de tweede optie gekozen. Bij zijn oude club komt Runar aan wedstrijden toe, om zich in de winterstop weer bij ons te melden.”

Heerenveen beraadt zich nog op een vervanger voor Espejord. De club heeft met Rein Smit weliswaar een tweede spits achter de hand, maar de 19-jarige Smit moet zich nog ontwikkelen voordat hij voor veel speelminuten in aanmerking komt.