Rummenigge verwacht sensatie van 'WK voor Europese clubteams'

Rummenigge verwacht sensatie van 'WK voor Europese clubteams' ANP

Karl-Heinz Rummenigge verwacht dat het eindtoernooi van de Champions League sensatie gaat opleveren. Dat zei de baas van Bayern München voorafgaand aan de apotheose in Lissabon.

"De grootste sensatie voor de fans is natuurlijk het knock-outsysteem. Over twee wedstrijden wint het betere team altijd en op basis van ervaring is alles mogelijk in een knockoutwedstrijd", zei Rummenigge. "Het format is eigenlijk zoals we dat kennen van het WK. Het is als een Europese editie van een WK voor clubs. De beste Europese teams ontmoeten elkaar."

Volgens Rummenigge is de opzet van het mini-eindtoernooi geen voorbode voor de komende jaren. Wel hoopt hij dat er zaken veranderen in de Champions League. "Ik denk niet dat we een ander soort groepsfase nodig hebben; de groepsfase is vaak al na vier of vijf dagen beslist met acht poules van vier teams. Dat is niet waar het publiek op zit te wachten", aldus Rummenigge.

"Het belangrijkste is dat je uiteindelijk een hervorming vindt die de Champions League nog aantrekkelijker maakt en niet breder. Ik ben een voorstander van kwaliteit en niet van kwantiteit."

De beste acht teams strijden de komende dagen in Lissabon om de titel. Alle duels in Portugal worden zonder publiek gespeeld.

Nieuws

menu