Rummenigge pleit voor fans in voetbalstadions

Rummenigge pleit voor fans in voetbalstadions ANP

Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München wil dat er binnenkort bij de start van het voetbalseizoen in de Bundesliga weer publiek in het stadion zit. "Maar we zijn niet naïef en begrijpen dat zoiets slechts in beperkte mate kan."

De politiek is, in verband met de bestrijding van het coronavirus, vooralsnog terughoudend. "Dat begrijp ik", zegt de topman van de winnaar van de Champions League. "Als we 15 tot 20 procent van onze capaciteit mogen gebruiken, zou dat voorlopig mooi zijn. Ik denk dat we in staat zijn dat op een verantwoorde manier te doen."

Bayern won het afgelopen seizoen drie hoofdprijzen voor lege tribunes. Rummenigge: "Het is ongelooflijk belangrijk dat er iets van de gebruikelijke sfeer en emotie terugkomt rond het veld. Op dit moment is de echte cultuur van het voetbal er niet. Dat is heel jammer, hoe begrijpelijk ook. We willen heel graag met de politiek in overleg om hier stapsgewijs verandering in te brengen. We hebben er alle vertrouwen in dat de fans ook hun verantwoordelijkheid zullen nemen."

Nieuws

menu