Rummenigge en Thiago in tranen bij afscheid

Rummenigge en Thiago in tranen bij afscheid ANP

Thiago Alcantara maakte zondag als invaller zijn debuut voor Liverpool in de gewonnen uitwedstrijd tegen Chelsea (0-2), na amper twee dagen eerder afscheid te hebben genomen bij Bayern München. Volgens topman Karl-Heinz Rummenigge van de Duitse kampioen verliep het vertrek van de 29-jarige Spanjaard emotioneel.

"Ongeveer tien minuten nadat de transfer helemaal was afgerond, stond hij mij op te wachten in de parkeergarage bij mijn auto. 'Ik dacht: wat doet hij hij daar?' Toen kwam hij op mijn kant op en viel me in mijn armen. Zo hebben we zo'n vijf minuten gestaan en hij huilde. Zelf hield ik het ook niet droog. 'Bedankt dat je deze transfer heb mogelijk gemaakt', zei hij tegen me."

Bayern wilde Thiago eigenlijk niet laten gaan. "Voor ons is het een groot verlies", bekende Rummenigge. "Niet alleen op het veld, maar ook als mens. Niettemin respecteerden we zijn wens om iets nieuws te gaan ondernemen."

Thiago won in zeven jaar bij Bayern zeven landstitels en vier Duitse bekers. Vorige maand veroverde hij met de grootmacht uit München ook de titel in de Champions League.

Nieuws

menu